Jag vill skriva en vacker kärleksdikt! Hur börjar jag?

Det finns som sagt inget rätt eller fel när det gäller att skriva kärleksdikter! För att en dikt ska bli riktigt bra så tror jag att man måste gå efter sin egen känsla, och inte efter vad man själv eller andra tror låter bra.

En kärleksdikt är DIN känsla

Tänk inte på vad andra tror sig tycka är bra, för då kommer du aldrig att kunna nå fram med det budskap som du egentligen vill nå fram med. Det är din text, och ingen annan behöver kommentera att det du gjort är vare sig bra eller dåligt. Skriv kärleksdikten för dig själv.
Självklart är det roligt om folk runt om kring dig uppskattar dina texter, men tänk på att dikter är främst till för dig själv, så har du kommit en bra bit på vägen.

Pröva att använda rim när du ska skriva din första dikt

Ibland kan det vara svårt att veta hur man ska formulera texterna för att det inte ska bli fel. Då kan det ibland gå lite lättare om man försöker rama in dikten i rim. Jag ska försöka visa ett exempel:

Ensam genom gator, ensam som få
Ser sorgsen grå asfalt, jag har förlorat oss två

Jag hade hela världen, jag hade allting
Jag har tappat allt på färden, nu har jag ingenting

Försök få dikten att låta bra utan att ta bort känslan

Desto fler kärleksdikter du skriver desto bättre kommer du att kunna förmedla dina känslor. Du kan då försöka att bygga in dikten i mer vackra ord och så vidare, utan att ta bort känslan i dikten. Kom ihåg att en del ord faktiskt kan uppfattas som vackrare en andra.